ΑΥΣΤΡΙΑ

ΑΚΥΡΟ -ΜΠΟΛΝΤ

 

1  Ημέρα :
ΡΩΜΗ - ΝΑΠΟΛΗ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο (Θεσσαλονίκης) και πτήση για το Μπάρι . Αμέσως μετά την άφιξη κατευθυνόμαστε προς τη Νάπολι, όπου και θα θαυμάσουμε την παραλία με το παλάτι των Ισπανών, το κάστρο των Ντανζού, τη Στοά του Ουμπέρτου και το μεγαλύτερο θέατρο λυρικής σκηνής Σαν Κάρλο. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στη γραφική Βία Τολέδο. Έπειτα μεταφορά στη Ρώμη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο

2  Ημέρα :
ΡΩΜΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και ξεκινήσουμε τη ξενάγηση της πόλη με το επιβλητικό Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Κινούμαστε επί της ρωμαϊκής αγοράς που ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας της αυτοκρατορίας. Σήμερα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄ όπως επίσης και το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, που βρίσκεται μπροστά από το λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους όπου ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη. Συναντάμε την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης και την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια. Ολοκληρώνοντας την περιήγηση μας δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μια ευχή ρίχνοντας ένα κέρμα στη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι. Αργότερα, η δική μας πρόταση είναι (προαιρετικά) το Roma By Night.

3  Ημέρα :
ΡΩΜΗ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) - ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Πρωινό και κατευθυνόμαστε προς τη Φλωρεντία ,όπου με την άφιξη μας ξεκινάμε τη ξενάγησή μας στην πόλη. Θα δούμε την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Θα επισκεφθούμε το σπίτι του Δάντη, του μεγάλου φιλοσόφου της Αναγέννησης και θα κάνουμε ένα πέρασμα από το Ναό του Ορσανμικέλε, ενώ δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περιβόητη αψίδα της Ελευθερίας. Έπειτα μεταφορά στην Μπολόνια . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

4  Ημέρα :
ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΒΕΡΟΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και αναχωρούμε για Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ και τόπο προσκυνήματος για τους απανταχού ερωτευμένους. Εκεί θα θαυμάσουμε τη Ρωμαϊκή αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια ενώ δεν παραλείψουμε να πραγματοποίησουμε μια στάση στο αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο -Πτήση επιστροφής.